El Consell d’Estat no considera inconstitucional la resolució contra el Rei

L'informe afirma que el Parlament és lliure de fer judicis polítics, però retreu al text la seva "deslleialtat"
Felip VI

El Consell d'Estat diu que no hi ha base per presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra la resolució aprovada al Parlament en la qual es reprova al rei Felip VI i s'advoca per l'abolició de la monarquia, segons avança La Vanguardia.

Per a l'òrgan consultiu del govern central la reprovació contra Felip VI no té cap efecte jurídic i només és una declaració política sense cap més recorregut.

Això sí, el Consell d'Estat afirma que la resolució de la cambra catalana és una greu deslleialtat constitucional que, malgrat tot, considera que no mereix una altra resposta que no sigui merament política.

Tot i defensar el paper que va fer el Rei el 3 d'octubre del 2017 amb el seu discurs contra l'independentisme, el Consell d'Estat també afirma que "aquesta conclusió no priva per si sola a una Assemblea representativa com és el Parlament de la seva capacitat per expressar la seva disconformitat amb l'actuació del cap de l'Estat en relació amb uns successos que van tenir lloc, precisament, a Catalunya".

El Consell va aprovar ahir el dictamen amb una discreció total, amb la voluntat de donar temps a l'executiu de Pedro Sánchez perquè decidís en el Consell de Ministres si manté o no la voluntat d'interposar un recurs d'inconstitucionalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides