Rato demana perdó i entra a presó

L'exvicepresident d'Aznar compleix condemna pel cas de les targetes opaques de la Bankia que va presidir
Rodrigo Rato, entrant a presó
Rodrigo Rato, entrant a presó

L'expresident de Caja Madrid i Bankia, Rodrigo Rato, ja ha ingressat a la presó de Soto del Real, a Madrid, per complir condemna. L'exvicepresident espanyol i ministre d'Economia en època de José María Aznar, condemnat a quatre anys i mig de presó pel cas de les targetes opaques, havia d'ingressar a presó abans que acabés aquest dijous, i ho ha fet entorn del migdia.

Rato ha demanat perdó a la societat i ha dit que assumeix els errors comesos minuts abans d'ingressar a la presó madrilenya per l'escàndol de les targetes opaques, originat als anys 80 a Caja Madrid i mantingut per Rato durant el seu mandat.

El també exdirector gerent de l'FMI ha explicat que accepta les seves "obligacions" amb la societat, en al·lusió a la pena de presó confirmada fa tres setmanes pel Tribunal Suprem. A més, ha aprofitat la seva última intervenció abans d'entrar a Soto del Real per agrair en nom seu i en el de la seva família "el suport de tots els amics i familiars en els últims dies".

L'ingrés de Rato es produeix després que l'Audiència Nacional desatengués el seu escrit de suspensió en considerar que el Tribunal Constitucional és l'òrgan competent per decidir si ho excarcera o manté a la presó fins que resolgui l'empara que presentarà abans de finals de novembre.

Rato tenia com a data límit les dotze de la nit per la seva entrada a la presó, després que l'Audiència Nacional rebutgés suspendre el seu ingrés mentre tramitava un recurs al Constitucional.

 

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari