El Suprem obre judici contra divuit processats pel procés

La causa no afectarà Mas, Pascal i Lloveras
Executiu de Puigdemont

El Tribunal Suprem ha tancat la instrucció sobre el procés i ha enviat divuit dirigents independentistes a judici, entre les quals hi ha l'exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els exconsellers Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Meritxell Borràs, Dolors Bassa, Carles Mundó i Santi Vila.

En canvi, el Suprem també ha confirmat el sobreseïment de la causa contra l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, l'exdirigent del PDECat i actual senadora, Marta Pascal, i l'expresidenta de l'AMI i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras.

A partir d'ara, les acusacions exercides per la Fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i el partit ultradretà Vox, han de presentar les peticions provisionals de pena contra els encausats.

També seuran a la banqueta dels acusats els exmembres de la Mesa del Parlament Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet, així com l'exdiputada de la CUP, Mireia Boya.

No podran ser jutjats els polítics imputats que van marxar a l'estranger per evitar la justícia espanyola, ja que el jutge instructor, Pablo Llarena, no va aconseguir-ne l'extradició. Es tracta de l'expresident Carles Puigdemont, els exconsellers Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig, i l'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel.

El president català, Quim Torra, ha dit que amb aquest judici es porta davant del tribunal a tots els catalans que van participar en l'1-O, i ha insistit en que el seu executiu no acceptarà una sentència condemnatoria.

(Visited 231 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari