El Suprem obre judici contra divuit processats pel procés

La causa no afectarà Mas, Pascal i Lloveras
Executiu de Puigdemont

El Tribunal Suprem ha tancat la instrucció sobre el procés i ha enviat divuit dirigents independentistes a judici, entre les quals hi ha l'exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els exconsellers Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Meritxell Borràs, Dolors Bassa, Carles Mundó i Santi Vila.

En canvi, el Suprem també ha confirmat el sobreseïment de la causa contra l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, l'exdirigent del PDECat i actual senadora, Marta Pascal, i l'expresidenta de l'AMI i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras.

A partir d'ara, les acusacions exercides per la Fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i el partit ultradretà Vox, han de presentar les peticions provisionals de pena contra els encausats.

També seuran a la banqueta dels acusats els exmembres de la Mesa del Parlament Lluís Corominas, Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet, així com l'exdiputada de la CUP, Mireia Boya.

No podran ser jutjats els polítics imputats que van marxar a l'estranger per evitar la justícia espanyola, ja que el jutge instructor, Pablo Llarena, no va aconseguir-ne l'extradició. Es tracta de l'expresident Carles Puigdemont, els exconsellers Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig, i l'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel.

El president català, Quim Torra, ha dit que amb aquest judici es porta davant del tribunal a tots els catalans que van participar en l'1-O, i ha insistit en que el seu executiu no acceptarà una sentència condemnatoria.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides