Asens rebutja la plataforma Sobiranistes

Una destacada impulsora, Elisenda Alamany, mira de frenar la destitució del coordinador del grup parlamentari, Marc Grau
Jaume Asens
Jaume Asens

Jaume Asens, tercer tinent d'alcalde de Barcelona i una de les figures independentistes dels comuns, ha rebutjat la creació de la plataforma crítica amb la direcció del partit Sobiranistes, impulsada pels diputats Elisenda Alamany i Joan Josep Nuet.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Asens no només ha negat que en formi part sinó que ha afirmat que "no em sento gaire cridat per la interpel·lació", malgrat que té coincidències amb els impulsors en "la qüestió nacional", segons assegura.

També ha dit que els promotors "no han fet bé les coses" ni han fet el pas "en el moment correcte". Troba "un error" el fet "d'apropiar-se d'un valor fundacional", en referència al sobiranisme.

El tinent d'alcalde és una figura molt propera a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, la qual ha marcat una línia al partit obertament qüestionada per Sobiranistes.

La maniobra d'Alamany 
Per la seva part, Alamany ha mirat de restituir Marc Grau, destituït aquesta setmana com a coordinador parlamentari dels comuns. Segons revela La Vanguardia, la portaveu parlamentària ha remès una carta a la direcció general de Relacions Institucionals de la Generalitat on diu que el registre de l'escrit de cessament és un "malentès" i assenyala que no inclou ni autorització ni la seva signatura.

La presidenta del grup parlamentari dels comuns, Jéssica Albiach, va negar que la discrepància política hagués motivat la destitució de Grau, una figura molt propera a Alamany, i va indicar com a motiu la pèrdua de confiança.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari