Un viatge innecessari, amb poca agenda i sense cap retorn politic

Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, va estar-se dos dies la setmana passada a Suïssa. Des del Palau de la Generalitat, van vendre el viatge com un intent de fer veure a Europa i a la resta del món que Catalunya reclamava mediació internacional per al conflicte que el govern català té amb el govern d’Espanya, que la seva oferta de diàleg és vigent i que la seva màxima institució estava disposada a sotmetre’s a l’escrutini d’altres països per poder fer passes endavant en la sortida del pou del procés independentista.

Però res més lluny de la realitat. Resulta que el viatge només va servir perquè Torra es veiés amb la cupaire Anna Gabriel i la republicana Marta Rovira –totes dues es van encarregar de deixar clar que havien estat contactes informals i que no hi havia hagut cap negociació política– i per fer una xerrada a una universitat. La conferència del president Torra havia de ser l’eix central de la visita a Suïssa, el nucli dur del seu missatge polític a Europa. Però ni la premsa local ni la internacional se’n van fer el més mínim ressò. Una vegada més, només els mitjans catalans i alguns d’espanyols en parlaven aquell dia i els dies posteriors. En definitiva, vist l’escàs ressó de la darrera sortida a l’exterior del president Torra, anant a Ginebra i a Zuric, queda clar que les coses que va fer les podria haver fet tranquilament des de Barcelona. Utilitat nul·la.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari