Sánchez pica l’ullet a l’independentisme

El president del govern espanyol apunta que no es pot atribuir rebel·lió als dirigents del procés
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

En el marc d'un xoc dialèctic amb el líder del PP, Pablo Casado, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha exterioritzat aquest dimecres que no es pot atribuir el delicte de rebel·lió als dirigents polítics del procés.

Sánchez, concretament, ha recordat que l'any 1994, l'aleshores diputat del PP Federico Trillo va indicar que la rebel·lió "s'havia de donar per militar o civils armats a les ordres de militars". Amb aquesta referència assenyalava que Casado se situava a la dreta de Trillo i, alhora, emetia un senyal a l'independentisme.

Tant el PDECat com ERC li havien exigit que la Fiscalia retirés les acusacions contra els dirigents del procés. Ambdós partits, que han mostrat la seva negativa a aprovar els pressupostos del govern espanyol en l'actual situació, s'han mostrat escèptics sobre la possibilitat que les paraules de Sánchez esdevinguin fets, això sí.

El president del govern ja havia evidenciat que no troba que es cometés rebel·lió amb el procés quan, el passat mes de maig, setmanes abans de la moció de censura amb què va arribar a la Moncloa, va plantejar una reforma del Codi Penal per "adequar" el delicte de rebel·lió als fets ocorreguts a Catalunya. Trobava "evident" que aquest delicte "tal com està tipificat no correspon al tipus de rebel·lió que s'ha patit els darrers mesos".

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari