Qui diu que Catalunya és feble políticament?

Sánchez i Torra, a La Moncloa
Sánchez i Torra, a La Moncloa

La tranquil·litat política ajuda a la millora de l'economia, sobretot en les qualificacions de les agències de rating. Però com que la situació política catalana està empantanada per les lluites internes de l'independentisme hi ha una alerta sobre el futur. Amb una presidència de la Generalitat més pendent del que pensa el seu antecessor a Waterloo que no pas en governar, l'economia se'n ressent.

L'agència Fitch, que qualifica periòdicament l'estat de l'economia de les diverses administracions públiques, ha mantingut en la seva darrera perspectiva el bo escombraria per Catalunya: es troba en el nivell BB. Encara que els analistes de Fitch creuen que Catalunya està millorant el seu comportament fiscal, consideren que la situació política inestable perjudica l'economia catalana.

Aquesta agència aposta per la millora gradual de l'acompliment fiscal de la Generalitat, amb una reducció del deute. Per a Fitch, la millora de les relacions amb el Govern de Pedro Sánchez pot ser beneficiosa per a l'economia catalana, encara que alerta de les tensions entre els independentistes de Junts per Catalunya i ERC, la qual cosa podria aturar la pujada d'aquest primer esglaó de millora.

Així mateix, alerta sobre un eventual trencament de les ara fluides relacions entre el govern de Quim Torra i el de Pedro Sánchez, una eventualitat que podria propiciar un nou deteriorament de l'economia catalana. Per a Fitch, Catalunya és feble políticament, ara per ara.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides