La direcció dels comuns crida Alamany a l’ordre

Acusen la portaveu de la formació al Parlament d'actuar de manera "poc transparent"
Ada Colau

La direcció de Catalunya en Comú ha exigit a la portaveu de la formació al Parlament, Elisenda Alamany, que recondueixi "les seves demandes dins dels canals democràtics dels quals ens hem dotat". Així és com ha reaccionat la cúpula dels comuns després que Alamany i altres membres del sector crític presentessin aquest dimarts el manifest Som Comuns. Som Sobiranistes.

En una carta enviada a la militància, la direcció de la formació dirigida per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha carregat contra Alamany ha qui acusen de ser "poc transparent" i d'actuar "al marge dels espais de debat i de participació" del partit.

En aquest context, la cúpula dels comuns es defensa de les crítiques que els hi ha llançat des del sector independentista que lidera Alamany, assegurant que "el sobiranisme constitueix un valor fundacional i present del nostre espai, no ha estat mai en discussió, i cap sector se l'hauria d'apropiar com a exclusiu".

Per la direcció del partit, les crítiques d'Alamany no tenen base ja que Catalunya en Comú sempre ha defensat un referèndum pactat, va cridar a la participació l'1-O sense ser un partit declaradament independentista, es va oposar el 155 i reclama l'alliberament "dels presos polítics i el retorn dels exiliats".

Els dirigents de Catalunya en Comú afirmen que "en cap cas podem admetre que no hem estat capaços de superar les dificultats, els vicis i les inèrcies dels partits tradicionals (com denuncia Alamany). Som l'espai que més ha innovat en la forma de fer política, apostant pel mecanisme de les primàries per a l'elecció directa de tots els càrrecs de direcció".

En el text enviat als militants, la direcció de la formació defensa la pluralitat de Catalunya en Comú, recordant que dins de la mateixa hi ha corrents interns com Comuns Federalistes que defensen una Espanya federal o Desbordem que defensa la república catalana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides