Suspès l’ingrés a la presó de l’ultradretà Chaparro

El dirigent de Democracia Nacional, condemnat per l'assalt a Blanquerna, va amenaçar el fotoperiodista Jordi Borràs
Pedro Chaparro
Pedro Chaparro

Pedro Chaparro, vicepresident del partit ultradretà Democracia Nacional, ha evitat de moment la presó malgrat tenir dues sentències que el condemnen a penes de privació de llibertat.

La primera va imposar-li gairebé quatre anys de presó per haver participat en l'assalt del Centre Cultural Blanquerna de Madrid durant un acte organitzat per la Generalitat de Catalunya la Diada del 2013. Aquesta sentència està recorreguda al Tribunal Constitucional.

La segona, d'un any de presó, es va dictar per les amenaces proferides per aquest dirigent de Democracia Nacional contra el fotoperiodista Jordi Borràs el 12 d'octubre del 2015, durant la celebració del Dia de la Hispanitat organitzada per col·lectius d'extrema dreta a Barcelona. En concret, va animar als assistents a agredir Borràs.

Chaparro, per a qui la Fiscalia de delictes d'odi va demanar l'ingrés a la presó per reincident, ha celebrat com una "batalla guanyada" en el marc d'una "guerra repressiva" la suspensió del seu empresonament. El Constitucional va admetre el seu recurs d'empara contra la sentència de 3 anys i 11 mesos dictada pel Tribunal Suprem per l'assalt de Blanquerna, de manera que es va ajornar l'entrada de Chaparro a la presó. Ara estudia una eventual revisió de la pena.

La defensa de Chaparro, a més, va al·legar que la condemna per l'assalt de Blanquerna no era ferma i ara un jutjat de Barcelona permet el dirigent ultradretà evitar la presó si en tres anys no torna a ser condemnat per cap més delicte d'odi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides