El Consell de la República no és vinculant

Segons Artadi, "les decisions d'actuació no tenen una transcendència directa en l'actuació del Govern"
Elsa Artadi
Elsa Artadi

La portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha rebaixat avui la categoria del Consell de la República que impulsa Carles Puigdemont, assegurant que l'Executiu de Quim Torra no haurà d'assumir les decisions polítiques que acordi aquest organisme, que es presentarà d'aquí a una setmana a Palau.

Així ho ha manifestat en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, que s'ha fet l'endemà de la reunió a Waterloo.

"El Govern, el Parlament, les entitats, els partits i el Consell per a la República tenen cadascun el seu àmbit", ha assenyalat, i tot i que "tindran diàleg fluid, perquè hi ha d'haver complementarietat en les accions, les decisions del Consell no tenen transcendència en l'acció diària del Govern de la Generalitat", ha remarcat.

Puigdemont i el president Torra es van reunir ahir en un hotel de Waterloo, a Bèlgica, amb representants d'alguns partits -amb l'absència de la CUP- i entitats per parlar dels detalls de l'anomenat Consell de la República, que estarà presidit per l'expresident i dirigit per l'exconseller de Salut, Toni Comín.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides