Els comuns fan rodar un cap

Marc Grau, proper a Elisenda Alamany, és destituït com a coordinador del grup parlamentari hores abans que es presenti el sector sobiranista del partit
Albiach i Alamany
Albiach i Alamany

La presidenta del grup parlamentari dels comuns, Jéssica Albiach, ha comunicat a la direcció del partit la destitució de Marc Grau com a coordinador del grup per "pèrdua de confiança". Esgrimeix una "necessitat" de millorar mecanismes interns de funcionament i nega que la discrepància política motivi la destitució en la comunicació remesa a la cúpula dels comuns. Afirma, en canvi, que la destitució ha estat meditada i s'ha fet efectiva després que hagin intentat trobar una "solució mediada".

La decisió es coneix hores després que el sector sobiranista dels comuns hagi anunciat que aquest dimarts presenta un manifest, Som comuns, som sobiranistes, desmarcat de la línia oficial de la formació que encapçala Ada Colau. Grau és una persona molt propera a la portaveu parlamentària, Elisenda Alamany, que juntament amb el també diputat Joan Josep Nuet és la cara més coneguda del corrent sobiranista i crític amb Colau.

Per la seva part, el coordinador general dels comuns, Ramon Arnabat, ha ratificat aquest dilluns Alamany com a portaveu. Fonts de la formació citades per La Vanguardia assenyalen que l'excoordinador del grup parlamentari havia desatès les seves funcions i s'havia dedicat a impulsar la figura d'Alamany. Grau havia acompanyat Xavier Domènech al Congrés dels Diputats i al Parlament de Catalunya. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides