Neix Federalistes del País Basc

La plataforma liderada per López Basaguren compta amb 150 personalitats
Alberto López Basaguren
Alberto López Basaguren

Aquest dimecres, 24 d'octubre, es presenta al Col·legi d'Advocats de Bilbao, Federalistes del País Basc, una plataforma promoguda pel catedràtic de Dret Constitucional Alberto López Basaguren, que compta amb l'adhesió de més de 150 personalitats que han signat un manifest el primer punt del qual planteja “el suport a la reforma federal de l'Estat com a expressió de la nostra defensa de l'autogovern basc, del nostre compromís amb una Espanya més equitativa i solidària i amb una Europa social i políticament més cohesionada”. 

“Els qui signem aquest manifest no volem que la societat basca es vegi embarcada en processos i objectius inviables abocats al fracàs, ni malgastar inútilment les nostres energies en sortides que generen la seva fractura interna polaritzant-nos en dues parts enfrontades de forma irreconciliable i situant-nos políticament a la vora de l'abisme”, defensa el manifest.

El projecte federal, conclouen els federalistes bascos, “comporta que cada persona se senti responsable dels interessos de les altres i del conjunt de la societat. L'esperit federal requereix reconèixer el que tenim en comú i voler preservar-ho, defensar la voluntat d'estar junts, perquè així estem i estarem millor”.

Alberto López Basaguren està considerat per nombrosos experts com la màxima autoritat espanyola sobre els processos sobiranistes d'Escòcia i Quebec, que ha seguit sobre el terreny des de les universitats d'Edimburg i Mont-real.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides