La CUP també passa del Consell de la República

La presentació tindrà lloc el 30 d'octubre al Palau de la Generalitat
Carles Riera
Carles Riera

El diputat de la CUP Carles Riera ha manifestat aquest dilluns que no es poden implicar en el Consell de la República, ja que troba que és "un element simbòlic" si no hi ha autodeterminació. Aquest consell, en realitat una plataforma privada concebuda com un govern paral·lel per internacionalitzar el procés amb l'expresident Carles Puigdemont al capdavant, es presentarà oficialment el pròxim 30 d'octubre al Palau de la Generalitat.

La CUP, així mateix, no ha enviat un representant a la reunió de l'independentisme a Waterloo i el seu consell polític, el darrer cap de setmana, ha decidit que no negociarà els pressupostos ni donarà suport al govern de Quim Torra. Rebutja "mantenir l'autonomia" i per boca de Riera s'ha obert a una nova contesa electoral, que el diputat ha dit que no seria un problema, tot i que tampoc presenta com un objectiu l'opció de provocar-les. L’objectiu expressat és incrementar la tensió i promoure com a necessària la via unilateral.

Sànchez, Venturós i la desobediència
La també diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha defensat el fet que l'alcaldessa cupaire de Berga, Montse Venturós, no desobeís la seva inhabilitació: "Però quin sentit tindria desobeir en aquest cas? S'ha de desobeir quan sigui útil".

Venturós havia dit que no acatava la sentència, però a la pràctica ho ha fet evitant les actuacions que poden tenir conseqüències administratives i jurídiques. Ni ha presidit el plenari ni signa els documents que corresponen a una alcaldessa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides