Rufián: “Em sento més proper a Carles Riera que a Eduard Pujol”

El diputat republicà explicita el distanciament entre ERC i JxCat
Gariel Rufián a RAC1
Gariel Rufián a RAC1

El diputat i portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha tornat a evidenciar el distanciament ideològic que hi ha entre els exconvergents del PDCat i JxCat amb ERC. Rufián ha afirmat que: "Sóc republicà i d'esquerres. Em sento més proper a Carles Riera (CUP) que a Eduard Pujol (JxCat)".

Sobre les relacions entre ERC i JxCat, Gabriel Rufián en declaracions a RAC1 ha dit que "espero que al Parlament s'aclareixin ERC, Junts per Catalunya, la CUP i els comuns i puguem aprovar els pressupostos". Rufián ha assegurat que "ERC no contempla un avançament electoral a Catalunya. No volem eleccions. Ara bé, si qui té potestat de convocar eleccions les convoca, que posi dia i hora", en referència a Quim Torra.

El diputat republicà també ha afirmat que ERC manté el no als pressupostos generals de l'Estat si no hi ha un gest amb els independentistes presos. Gabriel Rufián ha assegurat que "el govern de Pedro Sánchez té molts mecanismes per moure's" i que "la Fiscalia hi té molt a fer". El republicà ha afegit que "només demanem a Pedro Sánchez que faci política i no faci de carceller".

Després de la visita del líder de Podemos, Pablo Iglesias, al president d'ERC, Oriol Junqueras, a la presó de Lledoners, Rufián ha afirmat que: "L'única pregunta que fem és què faria si Pablo Iglesias estigués a la presó i Irene Montero, a l'exili? Aprovarien els pressupostos?".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides