Pujol: “La decisió ja està presa”

L'exministre Jorge Fernández Díaz es va reunir amb l'expresident per frenar el procés
Jordi Pujol
Jordi Pujol

En la seva primera entrevista d'ençà que fa dos anys va deixar el càrrec de ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz revela a El Mundo el contingut d'una trobada l'any 2012 amb l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, per "intentar frenar el procés".

Fernández Díaz recorda que "sempre havíem tingut un respecte i afecte mutus" i explica que abans d'entrevistar-se amb ell va demanar "autorització" al llavors president del Govern espanyol, Mariano Rajoy." Em va dir que no tenia cap esperança que aconseguís alguna cosa, però que endavant", indica.

El popular rememora la trobada: "Li vaig recordar la seva gestió al capdavant de Catalunya" i afegeix que "li vaig plantejar que com era possible que liderés el discurs que no hi havia més remei que anar a una confrontació després que sempre hagués defensat que no podia haver-hi dues Catalunyes".

Indica que Pujol "va encaixar els meus comentaris i les meves reflexions fins que en un moment donat va aixecar el telèfon i va trucar a la seva secretària per demanar-li un exemplar de El caminant Davant del congost, un llibre seu de converses".

"Me'l va lliurar i em va dir: 'No tindràs temps de llegir-lo sencer per les teves tasques com a ministre, però, sobretot, llegeix el pròleg'. Me'l va fixar amb un clip, me'l va dedicar afectuosament i em va afegir: 'Aquí es sintetitza per què he pres aquesta decisió i no queda altre remei'", explica que li va dir Pujol.

Després, l'exministre va trucar a Rajoy i li va traslladar la negativa de l'expresident a frenar el procés: "M'ha dit Pujol que no hi ha solució i que la decisió ja està presa". "Et vaig dir que no serviria de res", va respondre Rajoy.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides