Site icon El Triangle

Torra vol ‘posar una pica a Flandes’

Debat al Parlament de Flandes

Debat al Parlament de Flandes

El Govern català ha assegurat que seguirà treballant per "enfortir les relacions amb el govern de Flandes", a Bèlgica, després que el Govern central hagi decidit retirar la condició diplomàtica al delegat flamenc a Espanya, André Hebbelinck.

En un comunicat, l'Executiu de Quim Torra lamenta aquesta decisió del Ministeri d'Afers Exteriors així com que no concedeixin aquesta condició a cap altre que li vagi a succeir.

El Govern català ha comunicat que comparteix "projecte i compromís europeu" amb les institucions i els ciutadans flamencs, i ha recordat que aquest any es compleix el desè aniversari de la posada en marxa del Pla Catalunya-Flandes.

Aquest pla és un acord de col·laboració entre els dos governs per fomentar la relació en diversos àmbits, que "pròximament es concretarà en el programa de treball 2019-2020". "El Govern manifesta al seu torn la determinació de seguir consolidant i ampliant les relacions amb el govern belga", acaben.

Aquest mateix dimecres, el ministre d'Afers Estrangers, Josep Borrell, ha defensat la polèmica mesura: "Espanya no es pot permetre que, un cop rere l'altra, el president d'un Parlament, actuant com a tal, digui que som un país que ha de ser expulsat de la UE", com ha fet en tres ocasions el de Flandes, Jan Peumans, ha dit.

D'altra banda, el ministre-president de Flandes, Geert Bourgeois, ha titllat aquest dimecres d'acte "molt hostil" la retirada de l'estatus diplomàtic del seu delegat a Espanya, André Hebbelinck.

Bourgeois ha criticat que es tracta d'una decisió inèdita en les relacions de països de la Unió Europea i ha assenyalat la seva intenció de contactar amb l'ambaixadora d'Espanya a Bèlgica per aclarir el que ha passat i intentar que Madrid faci marxa enrere.

Exit mobile version