Torra: “Val la pena lluitar fins a les últimes conseqüències”

El president català lamenta que "cap Cap de Govern espanyol ha condemnat l'assassinat de Companys"
Quim Torra

En la commemoració de l'afusellament del president de la Generalitat, Lluís Companys, un 15 d'octubre del 1940 al fossar del Castell de Montjuïc, l'actual president català Quim Torra ha defensat aquest dilluns que "val la pena lluitar fins a les últimes conseqüències" per la llibertat de Catalunya.

Quim Torra ha afirmat que "avui una generació s'alça amb les mateixes paraules" que el president Companys i ha insistit, com va fer diumenge en l'homenatge a les víctimes del franquisme també des de Montjuïc, a demanar que es treballi per "a eliminar els reductes franquistes de l'Estat".

Després de demanar de nou al president del govern central, el socialista Pedro Sánchez, que treballi més en favor de la memòria històrica Torra ha lamentat que "cap Cap de Govern espanyol ha condemnat l'assassinat de Companys". El president català ha afegit que la Generalitat "ha fet els deures" recordant que està lliurant certificats d'anul·lacions de judicis franquistes als familiars dels represaliats, com seria el cas de Companys, i ha exigit "a l'Estat que faci els deures que li correspon".

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari