Carles Puigdemont renuncia a les europees

L'expresident català tindria por de recollir l'acta d'eurodiputat a l'ambaixada espanyola
Carles Puigdemont

Carles Puigdemont no es presentarà finalment a les pròximes eleccions europees que se celebraran el mes de maig del 2019 "per por" a ser detingut a l'hora de recollir les credencials com a eurodiputat a l'ambaixada espanyola, segons publica l'ABC. S'havia especulat amb la possibilitat que Puigdemont es presentés a les eleccions al Parlament Europeu amb l'objectiu d'internacionalitzar les demandes dels independentistes catalans.

Les credencials dels eurodiputats es recullen habitualment a la Junta Electoral de Madrid, i s'apunta que quan Puigdemont va dir als seus assessors que pretenia fer-ho mitjançant una delegació de poders, aquests li van fer veure que probablement l'obligarien a anar a l'ambaixada espanyola de Brussel·les a recollir-les. Davant aquesta possibilitat Puigdemont hauria dit als seus col·laboradors que finalment no es presentaria a les europees per no córrer el risc de ser arrestat a l'ambaixada.

La renúncia de Puigdemont hauria provocat el malestar a les files del seu partit. Així, entre els qui més enfadats estan amb aquesta renúncia es trobaria l'exconseller d'Interior, Joaquim Forn, empresonat a la presó de Lledorners. El nom de Forn ha estat posat sobre la taula com a possible candidat del PDECat a l'alcaldia de BCN, una candidatura que el portaria a trencar la paraula que li va donar al jutge del Suprem, Pablo Llarena, que abandonava la política.

(Visited 54 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari