Site icon El Triangle

Milers de persones surten al carrer per defensar la unitat d’Espanya

capçalera

capçalera

Milers de persones s'han manifestat a Barcelona aquest 12 d'octubre, dia de la Hispanitat, per defensar l'unionisme i reclamar més mà dura amb l'independentisme català.

La manifestació, convocada per la plataforma España somos todos, amb el suport d'una cinquantena d'associacions, de Ciutadans i el PP, ha començat a les onze del matí al passeig de Gràcia. Segons els organitzadors s'han sumat a aquesta marxa 300.000 persones, xifra que la Guàrdia Urbana ha rebaixat a 65.000.

A la marxa han acudit la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas; el president del PPC, Xavier García Albiol, i el president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol. També han assistit la portaveu del PP al Congrés, Dolors Montserrat, i Alberto Fernández Díaz, líder del PPC a l'Ajuntament, així com representants de Vox, entre d'altres.

Sota el lema "Barcelona, garant de la Hispanitat", els manifestants han desfilat amb crits de "Puigdemont a la presó", "Pedro Sanchez dimissió" i "Els carrers són de tots", fins arribar a la plaça Catalunya, on s'han fet els parlaments, molt contundents contra els dirigents independentistes i els presos. Finalment, s'ha llegit el manifest dels convocants i ha sonat l'himne espanyol.

Paral·lelament, l'extrema dreta, convocada per Falange, Democracia Nacional i Movimiento Católico Español, ha fet la seva tradicional concentració a Montjuïc, on els manifestants han cremat estelades i han cridat a favor de la unitat d'Espanya i en contra dels independentistes.

 

Exit mobile version