Torrent suspèn el ple després d’una jornada caòtica

La decisió arriba després d'un acord in extremis entre JxCat i ERC no avalat pels lletrats
Roger Torrent
Roger Torrent

Tot i l'acord entre Junts per Catalunya i Esquerra sobre la suspensió dels polítics processats, finalment el president del Parlament, Roger Torrent, ha decidit suspendre el ple 'sine die'. Ho ha fet després que els lletrats de la Cambra catalana no avalessin el pacte.

Abans, Torrent havia acceptat la delegació de vot dels diputats de JxCat suspesos pel jutge Pablo Llarena en els termes pactats avui per les cúpules de JxCat i ERC, tot i el rebuig dels lletrats.

L'acord s'ha tancat després que cadascun dels diputats de JxCat suspesos hagin registrat de forma individual un document a on s'explicitava la delegació, una acció que Esquerra ja havia fet i que JxCat es negava a fer.

Així, la Mesa ha acordat la representació de Carles Puigdemont, Jordi Sánchez, Josep Rull i Jordi Turull pel portaveu de JxCat, Albert Batet, i d'Oriol Junqueras i Raül Romeva pel d'ERC, Sergi Sabrià.

Ciutadans i PSC han presentat peticions de reconsideració a la fórmula pactada pels dos grups independentistes. És en aquest context que Torrent ha decidit no reiniciar el ple i s'està buscant una data alternativa que probablement no arribarà fins a la setmana que ve, quan es defensaran i votaran les resolucions de cada grup en el debat de política general.

Amb aquest inesperat gir d'última hora es tanca una jornada caòtica en què els dos socis del Govern, Junts per Catalunya i Esquerra, han evidenciat les seves importants diferències.

Els grups de l'oposició han mostrat la seva indignació, tan aviat s'ha sabut que la sessió plenària havia estat defitivament suspesa.

(Visited 117 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari