Site icon El Triangle

El ple de Barcelona exigeix alliberar els presos

Ple de l'Ajuntament de Barcelona

A tres dies de l'aniversari de l'1 d'octubre, el ple de l'Ajuntament de Barcelona ha consensuat una declaració institucional que ha impulsat ERC per commemorar la jornada del referèndum.

El text reconeix la tasca de les persones que van fer possible el referèndum de l'1-O i que hi van participar, manifesta la solidaritat "amb la ciutadania que va ser brutalment agredida per les forces de seguretat de l'Estat quan es dirigia de manera pacífica a votar", i exigeix l'alliberament immediat dels presos polítics i el lliure retorn dels exiliats.

També expressa el suport a l'acusació popular que exerceix l'Ajuntament en la causa de l'1-O. A més dels republicans, té el suport del govern d'Ada Colau i també del PDECat, la CUP i dels dos regidors no adscrits: Gerard Ardanuy (Demòcrates) i Juanjo Puigcorbé.

A més, s'ha acordat una altra declaració institucional a proposta del PDECat crítica amb el sistema judicial espanyol, especialment pels missatges on es compara l'independentisme al nazisme, i que també demana l'alliberament dels presos i el retorn dels exiliats.

Exit mobile version