Venturós farà d’alcaldessa de Berga però un regidor firmarà

Quedarà inhabilitada durant sis mesos, probablement a partir de la setmana que ve
Montse Venturós
Montse Venturós

La defensa de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha retirat el recurs aquest dimecres i el jutge té via lliure per emetre la condemna definitiva. Amb això, Venturós quedarà inhabilitada, probablement a partir de la setmana vinent.

Venturós està condemnada a sis mesos d'inhabilitació per no haver retirat l'estelada del balcó de l'ajuntament durant les campanyes electorals del 2015.

Ara, l'Ajuntament de Berga té previst celebrar un ple extraordinari on la CUP incorporarà un nou regidor però no proposarà substituir Venturós al capdavant del municipi.

PDeCAT i Esquerra s'haurien compromès a no votar cap altre candidat. No està encara clar si PSC i ICV-EUiA, els altres dos grups municipals, presentaran un altre candidat, tot i que tampoc no és segur que tinguessin els suports suficients.

Amb això, sense un candidat amb prou suports, es donarà una situació anòmala al consistori. Segons la CUP, serà la primera alcaldessa fora de l'ordenament jurídic de l'Estat.

Malgrat continuar exercint com a alcaldessa, la firma jurídica l'assumirà un altre regidor, segurament un tinent d'alcalde. La CUP ho interpreta com una desobediència política, però no jurídica, per garantir la continuïtat de la gestió municipal.

Venturós no ha explicat avui si optarà a la reelecció a les eleccions municipals del maig del 2019, però vol que sigui la CUP qui ho decideixi i no la justícia.

(Visited 111 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari