L’executiva dels liberals europeus vol expulsar el PDECat

ALDE confirmarà el 27 d'octubre si passa factura per la corrupció de Convergència
Ramon Tremosa (dreta) i Quim Torra
Ramon Tremosa (dreta) i Quim Torra

El Grup de l'Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE), els liberals del Parlament Europeu, es reunirà el 27 d'octubre per decidir si expulsa el PDECat pels casos de corrupció que encerclen el seu partit predecessor, Convergència Democràtica de Catalunya.

De moment, l'executiva d'ALDE ha proposat per unanimitat que el PDECat sigui expulsat al·legant pèrdua de confiança, ja que considera que el partit impulsat per Artur Mas ha incorregut en comportaments contraris als interessos i principis liberals d'ALDE.

La cúpula d'aquest grup no ha quedat satisfeta, concretament, per les explicacions ofertes el passat 14 de setembre pel PDECat sobre la trama de finançament irregular del 3%, actualment sota investigació. Convergència era un membre veterà d’ALDE, on es va integrar el 2005.

Un altre factor de tensió és el procés independentista, en particular per la convivència del PDECat i Ciutadans a ALDE. Ciutadans ocupa una de les vicepresidències d'ALDE, mentre que el PDECat tenia la intenció de passar a formar part del Partit Demòcrata Europeu, on hi ha el PNB. La formació taronja, per cert, exercirà d’amfitriona del congrés dels liberals europeus que tindrà lloc del 8 a l’11 de novembre a Madrid.

D’altra banda, el president d’ALDE, Hans van Baalen, va criticar els polèmics articles i tuits de Quim Torra: "La retòrica separatista i racista del nou president català #TorraPresident segueix estant en clara contradicció amb la Constitució espanyola i, a més, amb la voluntat de la majoria dels catalans. És hora pel diàleg i la conciliació i no per més provocació i confrontació!”.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides