L’Estat promet pagar 1.459 dels 7.600 milions que reclama el Govern

La quantitat fa referència a la disposició addicional tercera del 2008 i el finançament dels Mossos
Comissió mixta Generalitat-Estat assumptes econòmics i fiscals
Comissió mixta Generalitat-Estat assumptes econòmics i fiscals

Per primer cop en set anys, aquest dimarts a la tarda s'ha reunit la comissió mixta d'economia i finances entre la Generalitat i el govern espanyol.

La reunió s'ha acabat tancant amb un acord per saldar en quatre anys 1.459 dels 7.600 milions que el Govern catala reclama a l'Estat espanyol.

En la roda de premsa posterior a la trobada, el conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha anunciat un compromís de l'executiu de Pedro Sánchez de saldar aquesta quantitat de deute pendent.

En concret, ha parlat de 759 milions d'euros corresponents a la Disposició Addicional Tercera del 2008 i 700 milions per finançar els Mossos d'Esquadra. Tot plegat, en quatre anys, però condicionat que el 2019 hi hagi pressupostos.

A més, el govern espanyol aprovarà en Consell de Ministres l'autorització a la Generalitat perquè pugui refinançar el deute a curt termini i convertir-lo en deute a llarg termini per un import de 2.763 milions d'euros.

Aragonès ha destacat que aquests acords no eliminen la reclamació de qüestions de "fons" de la Generalitat com la celebració d'un referèndum d'autodeterminació.

 

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari