Manuel Valls: “Vull ser el pròxim alcalde de Barcelona”

L'exprimer ministre francès s'ha definit com a "candidat independent", tot i reconèixer el suport de Cs
Manuel Valls, candidat a l'alcaldia de Barcelona
Manuel Valls, candidat a l'alcaldia de Barcelona

"Vull ser el pròxim alcalde de Barcelona". Així ha oficialitzat Manuel Valls que serà candidat a l'alcaldia de Barcelona en les eleccions municipals de maig del 2019. Ho ha fet en un escenari triat especialment, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), una de les grans institucions creades durant l'etapa de Pasqual Maragall, figura que ha reivindicat.

L'espai ha quedat totalment desbordat enmig d'una enorme expectació i amb un centenar llarg de periodistes presents, molts d'ells provinents de França.

Valls ha reivindicat les seves arrels barcelonines, la tradició antifranquista de la seva família i el català com una de les seves llengües natals. "La meva infància i joventut no són només records de França", ha dit.

Ha detallat algunes de les qüestions que, sota el seu criteri, no funcionen a Barcelona. "La política en habitatge ha defraudat", ha dit. I ha afegit que, en paral·lel, el fenomen ocupa "ha crescut". També ha acusat el govern d'Ada Colau de no saber "què fer amb el turisme", principal motor de la ciutat, i el "criminalitza". I ha anat més enllà tot assegurant que hi ha "inseguretat als barris", on s'han vist "escenes de gran violència contra els turistes".

Valls ha reconegut el suport de Ciutadans, però ha volgut obrir la seva candidatura a altres partits. "Vull formar una plataforma transversal", ha dit, i s'ha reivindicat com un "candidat independent".

L'exprimer ministre francès també ha anunciat que la setmana vinent dimitirà de totes les seves responsabilitats a França.

Entre el públic, al costat de la germana del polític francoespanyol, Giovana Valls, destacaven en primera fila l'arquitecte Oscar Tusquets o el diputat de Ciutadans Nacho Martin Blanco, entre altres.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari