L’alcalde de Tarragona, a judici pel cas Inipro

Josep Fèlix Ballesteros està acusat de prevaricació i malversació de diner públic, entre altres delictes
Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona
Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona

El jutge d'instrucció del cas INIPRO envia a judici l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i a la resta d'investigats, entre els quals hi ha la portaveu del govern municipal, Begoña Floria.

L'advocat del batlle, David Rocamora, ha anunciat que presentaran recurs per evitar anar a judici. L'advocat de Ballesteros manté que és innocent.

El jutge imputa a l'alcalde de Tarragona els delictes de prevaricació, alteració de preus en concurs i subhastes, falsedat documental, frau, suborn, tràfic d'influències i abús de l'exercici de la funció pública.

Ballesteros va autoritzar diversos pagaments a l'empresa Inipro, entre els anys 2010 i 2012, tot i que informes municipals desaconsellaven fer-ho perquè creien que eren contractacions il·legals. L'import total, d'aquelles factures, és de 215.000 euros.

Entre els serveis contractats i investigats en el cas Inipro hi ha una suposada campanya a les xarxes socials per millorar la imatge de l'alcalde de Tarragona.

El fet que el cas vagi finalment a judici suposa un cop important i un entrebanc en la voluntat que té Ballesteros de tornar-se a presentar a la reelecció com a alcalde a les eleccions de l'any que ve.

D'altra banda, l'acusació xoca frontalment amb el codi ètic del PSOE, que especifica que "qualsevol càrrec públic o orgànic del PSOE al qual se li obri judici oral per un procediment penal dimitirà del seu càrrec en el mateix moment en què se li doni trasllat a l'acte d'obertura del mateix i sol·licitarà la baixa voluntària. En cas contrari, serà suspès cautelarment de militància i, si escau, expulsat del partit".

Per la seva banda, l'alcalde, en un comunicat ha recordat que la resolució "no és ferma" i, així, "és susceptible de recurs de reforma i d'apel·lació" i, per tant, "l'estimació de qualsevol d'aquests recursos portaria al sobreseïment del procediment". Per tant, afirma que "continua intacta la presumpció d'innocència".

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari