PSOE i PDECat pacten negociar sobre Catalunya “en el marc de la legislació vigent”

Els nacionalistes accepten una esmena socialista a la moció sobre el diàleg entre l'Estat i la Generalitat
Carles Campuzano

El PSOE i el PDECat han pactat una moció en la qual s'insta al govern central a obrir un procés de diàleg polític amb el govern català "sense imposicions ni impediments", però "en el marc de la legislació vigent".

Aquest darrer extrem ha estat incorporat al text a petició dels socialistes, esmena que els nacionalistes han acceptat en considerar que l'actual marc legal permet la celebració d'una consulta sobre la independència de Catalunya tal com ha explicitat el portaveu del PDECat al Congrés, Carles Campuzano.

La moció definitiva que es debat aquest dimecres al Congrés, però és aquest dijous quan s'aprovarà a la cambra baixa, contempla que s'obri un procés de diàleg entre l'Estat i la Generalitat en el qual es pugui defensar "les idees, aspiracions i projectes lliurement, sense imposicions ni impediments".

El text consensuat entre el PSOE i el PDECat diu que "aquest procés ha d'aspirar a acordar les vies legals i democràtiques que permetin a la societat catalana determinar el seu futur".

 

 

 

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari