Representants de CDC i el PDECat declaren pel cas del 3%

L'Audiència Nacional investiga els partits que van liderar Pujol i Mas per tràfic d'influències, suborn i blanqueig de capitals
Artur Mas, a Els Matins de TV3
Artur Mas, a Els Matins de TV3

José de la Mata, el magistrat que instrueix el cas del 3% a l'Audiència Nacional, ha citat aquest dimecres als representants legals de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i el seu successor, el Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), perquè declarin en el marc d'una causa on ambdues formacions es troben imputades com a persones jurídiques.

En concret, se les investiga per la presumpta comissió de delictes de tràfic d'influències, suborn i blanqueig de capitals. El passat mes de juliol, De la Mata va assenyalar el PDECat com el continuador d'una trama de finançament irregular de CDC que va funcionar durant 11 anys, i va imputar per primer cop la formació resultant de la refundació de l'espai polític convergent.

De la Mata té en el punt de mira les donacions rebudes per fundacions vinculades amb CDC, com CatDem i Fòrum Barcelona, procedents d'empreses que volien obtenir adjudicacions públiques. Precisament, dos directius de Grupo Ortiz també han de declarar aquest dimecres sobre suposades irregularitats en l’adjudicació d’una obra d'ampliació d'una escola de Sabadell.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides