L’independentisme desborda un any més Barcelona per la Diada

Al voltant d'un milió de persones segons la Guàrdia Urbana reivindiquen la llibertat dels presos i la república
Diada de 2018
Diada de 2018

L'independentisme ha tornat a fer una demostració de força al carrer per la Diada, com ve fent des de l'any 2012. Aquest 11 de setembre ha estat la Diagonal de Barcelona l'escenari de la manifestació convocada per Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) que ha congregat al voltant d'un milió de persones, segons la Guàrdia Urbana.

Ha estat una manifestació que ha tingut com a protagonistes absents els polítics presos i els que romanen a l'estranger.

Enguany era el primer Onze de Setembre després del referèndum de l'1-O, de la declaració de la independència no desplegada del 27-O i de l'existència de polítics presos, i fins a l'últim moment ha existit el dubte sobre si l'assistència seria equiparable a les manifestacions anteriors, però la ciutadania ha tornat a respondre.

Milers de persones han omplert la Diagonal de Barcelona des de la plaça de les Glòries fins al Palau Reial, on s'hi han situat les autoritats i s'hi han fet els discursos. La reivindicació de la República, la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats han centrat aquests discursos i els càntics dels presents.

Entre els líders polítics que hi havia, s'hi trobava el president de la Generalitat, Quim Torra, i el Govern en ple, així com el president del Parlament, Roger Torrent, i els membres sobiranistes de la mesa de la cambra. Els advocats dels presos -entre els quals Ben Emmerson, Aamer Anwar, Jaume Alonso-Cuevillas, Andreu van den Eynde i Jordi Pina– també han integrat el tram de les autoritats.

Sota el lema 'Fem la República catalana', la 'performance' d'aquest any ha consistit en una onada sonora que han realitzat els milers de manifestants congregats a l'avinguda Diagonal, amb la vestimenta oficial, aquest any de color corall.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari