Torra: “No tinc possibilitat d’obrir les presons”

En una trobada amb corresponsals estrangers, el president descarta utilitzar els presos com a "moneda de canvi"
Quim Torra amb Ernest Maragall
Quim Torra amb Ernest Maragall

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha descartat aquest dimarts "obrir les presons" des del Govern i ha advertit que no utilitzarà els presos com a "moneda de canvi" en les negociacions amb el govern espanyol.

En una roda de premsa destinada als mitjans de comunicació internacionals en motiu de la Diada, Torra ha insistit que "si no hi ha una sentència absolutòria" prendrà "les decisions necessàries" en coordinació amb el Parlament de Catalunya però ha admès que no té "la possibilitat" d'alliberar els presos. La setmana passada, en tot cas, no va descartar-ho.

L'objectiu, ha matisat el conseller d'Acció Exterior, Ernest Maragall, és que sigui la justícia la que "recuperi el sentit" i "prengui les decisions necessàries" per alliberar els presos.

"No tinc la possibilitat d'obrir les presons, el que he dit és que no acceptaré les sentències. Apel·lo a les consciències dels ciutadans lliures del país perquè no les acceptin, tampoc, perquè votar mai pot ser delicte", ha remarcat Torra.

"Hem expressat el nostre compromís de respecte a les nostres institucions i dignitat, i això inclou la renúncia a obrir les presons, i això està clar", ha dit, per la seva banda, Maragall, que també ha demanat una absolució.

Torra ha remarcat que no utilitzarà els presos com a "moneda de canvi" perquè així mateix li van demanar ells. "Em van demanar no ser inclosos a les negociacions, que fos lliure, i crec que és obvi", ha dit.

Aquest dimarts, el vicepresident Pere Aragonès ha dit que "una de les condicions per al diàleg" amb l'Estat és la llibertat dels presos independentistes.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides