Torra crida a decidir entre “resistir” o “conformar-se”

En la vigília de la Diada, el president referma el "compromís" del seu Govern de "fer efectiva la república"
Quim Torra, missatge institucional Diada 2018
Quim Torra, missatge institucional Diada 2018

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquest dilluns, en el seu primer missatge institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que aquest dimarts, "com fa 300 anys, som en una cruïlla històrica per al nostre país", en la qual "ens cal decidir si davant de les injustícies, les amenaces, la por, la violència, les presons i l'exili ens conformem o resistim i avancem".

En aquest sentit, el cap del Govern ha fet una crida a "fer valdre sempre la veritat, a desemmascarar la mentida quan faci falta" i a mantenir sempre "el bon to i el somriure, malgrat els insults i les humiliacions".

També ha instat tothom a defensar "aferrissadament, apassionadament, les llibertats democràtiques". Durant el missatge institucional, que enguany ha fet des de la sala Torres García del Palau de la Generalitat, Torra ha posat en relleu que tots els catalans "hem de trobar-nos en la defensa de la democràcia i la llibertat", perquè "són l'únic terreny fèrtil sobre el qual pot créixer el benestar, la justícia, el progrés, la qualitat de vida i la igualtat d'oportunitats".

Torra ha insistit en el compromís del Govern a fer efectiva la República. "Una República compartida que ha de ser de tots els catalans", ha assenyalat i ha assegurat que "ho farem per tots els presos polítics i exiliats i per tots aquells que són perseguits per defensar la llibertat de Catalunya i per haver donat la paraula al poble en el referèndum d'autodeterminació del primer d'octubre".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides