Torra canvia l’1-O i el 27-O per un nou referèndum

Això no obstant, insisteix que si no es negocia, tirarà endavant el mandat de l'1 d'octubre
Quim Torra
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, insisteix al president de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, que si no accepta negociar un referèndum pactat, tirarà endavant amb el mandat de l'1 d'octubre.

En una entrevista que aquest dissabte publica El Periódico, el president de la Generalitat assegura que es creu l'etapa de diàleg que vol obrir la Moncloa, valora que el govern espanyol reconegui que els catalans, diu, "no tenen l'Estatut que van votar" i considera que ara falta un pas més.

Per això, proposa canviar el referèndum i la declaració d'independència per un nou referèndum que reuneixi totes les garanties: "La nostra proposta és intercanviar l'1-O i el 27-O per un referèndum acordat, legal i vinculant".

D'altra banda, preguntat per la proposta d'Ana Pastor d'anar al Congrés dels Diputats a explicar el seu full de ruta, Torra diu que està "encantat d'anar a explicar on faci falta el projecte de república catalana". Però demana a la presidenta de la cambra baixa "una invitació oficial i que hi hagi un debat respectuós i unes normes clares".

A més, li recorda que de les tres últimes persones que van anar a l'hemicicle espanyol a demanar un referèndum, una (Jordi Turull) és a la presó i l'altra (Marta Rovira) a l'exili.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides