El jutge arxiva una denúncia contra 14 persones per treure llaços

No considera que hi hagi els delictes de danys al mobiliari urbà i furt dels que se'ls acusava
Retiren llaços grocs
Retiren llaços grocs

La denúncia contra 14 persones que retiraven llaços grocs a les Terres de l'Ebre ha quedat en no res. El jutge ho ha arxivat perquè considera que no han comès cap delicte de danys ni cap furt. La resolució judicial diu que l'actuació sí que podria ser sancionada per la llei mordassa, però que això ja no depèn d'ell.

El cas va aixecar polseguera, no només per l'acció del grup, sinó perquè va ser la primera en què els Mossos van identificar i denunciar qui retirava estelades i llaços. De fet, la Fiscalia de l'Audiència Nacional investiga la policia catalana per aquests fets, perquè considera que la identificació és una actuació arbitrària.

Els Mossos no han tornat a identificar participants d'arrencades de llaços, tot i que van aixecar acta de la mobilització de fa una setmana a les comarques de Girona. Una vuitantena de persones tapades amb granotes blanques i equipades amb escales i cúters van retirar llaços de municipis com la Bisbal de l'Empordà.

D'altra banda, també s'ha arxivat una altra causa judicial, en aquest cas contra 16 independentistes, veïns de la Floresta, a les Garrigues, investigats pels talls de carretera durant la vaga del 8-N.

Els Mossos els van denunciar per desordres públics. El jutjat de Rubí tanca el cas per falta de proves. Considera que identificar els participants només perquè els seus vehicles eren a prop no és suficient.

No és la primera vegada que la justícia arxiva acusacions contra participants a la vaga del 8-N per identificacions deficients. També va passar a Igualada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides