La investigació contra Joan Carles I, arxivada

Encara que hagués tirat endavant, donada la seva inviolabilitat, no l'haurien pogut jutjar
Juan Carlos I i Corinna
Juan Carlos I i Corinna

L'Audiència Nacional arxiva la investigació contra el rei emèrit, Joan Carles I. Ho fa ben poques hores després que la Fiscalia digués que no hi ha indicis dels delictes i que, en cas d'haver-n'hi, tampoc podrien perseguir-lo.

El jutge que instruïa el cas creu que les confessions de l'amiga íntima de l'anterior rei d'Espanya, Corinna zu Sayn-Wittgenstein, no tenen prou força.

El jutge Diego de Egea assegura que el relat de l'alemanya no té base, dades ni proves suficients per a sustentar una investigació contra el rei emèrit.

A més, deixa entreveure que les confessions al comissari José Manuel Villarejo van ser després de trencar la seva relació d'amistat amb Joan Carles I i que, per tant, el seu relat perd força perquè podria estar contaminat per interessos personals.

Ara bé, el magistrat De Egea, igual que la Fiscalia Anticorrupció, recorda que si fossin certes les afirmacions de Corinna, tot el que hauria fet Joan Carles de Borbó hauria estat sota el paraigua de la inviolabilitat que l'article 56.3 de la Constitució espanyola atorga al rei en actiu. Per tant, ni les sospites de blanqueig de capitals, ni de comissions il·legals ni dels diners amagats a l'estranger es podrien investigar.

De Egea també analitza els dos delictes atribuïts a Villarejo, de descobriment i revelació de secrets i suborn, per concloure que no hi ha indicis racionals de la seva comissió, de manera que acorda el sobreseïment provisional de la peça separada, de la qual aixeca el secret de les actuacions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides