Els terroristes de Barcelona volien “esfondrar” la Sagrada Família

L'únic supervivent de l'explosió d'Alcanar confessa les primeres intencions de la cèl·lula terrorista
Sagrada Família
Sagrada Família

La cèl·lula terrorista que va atemptar a Barcelona i Cambrils inicialment volia atacar la Sagrada Família. Així ho van confessar els detinguts pels Mossos d'Esquadra davant el jutge i així es pot escoltar en unes gravacions que ha fet públiques Vozpópuli. Tal com detalla Mohamed Houli Chemlal, l'imam de Ripoll els va rentar el cervell, els amenaçava i, fins i tot, els drogava.

Houli Chemlal va ser un dels supervivents de l'explosió d'Alcanar i un dels testimonis que més detalls va donar per a la investigació. Es reunien en plena llum del sol. Ningú del poble s'imaginava què s'estava planejant.

"Ens vam asseure tots en un banc i ens van dir concretament que el que volien era esfondrar la Sagrada Família i que havíem d'estar amb ells. Vaig pensar que no podien parlar seriosament. Qui la podrà esfondrar? I menys uns nois normals com nosaltres", retrata el terrorista en referència a hores abans de l'explosió.

Segons aquest testimoni, no estava clar com volien realitzar els seus plans. El que revela Mohamed Houli és que el primer que havien de fer era preparar les bombes i per això van ser acumulant bombones de butà a la casa d'Alcanar. En veure que la cosa anava de debò, aquest detingut confessa que va començar a tenir por i volia fer-se enrere. Tenia por que el matessin si abandonava el vaixell i va arribar a dormir fora de la casa per evitar represàlies.

Dos dies abans que la casa d'Alcanar saltés pels aires, matant l'imam de Ripoll, Houli Chemlal va poder escoltar com els seus companys parlaven d'agafar armes o explosius ocults en una muntanya i la intenció de sumar-se al grup d'un altre imant procedent de França amb el qual pretenien atemptar a Lloret de Mar. El 16 d'agost es va produir la sobtada explosió de l'habitatge, Houli Chemlal va resultar ferit i la cèl·lula terrorista es va veure obligada a improvisar un pla alternatiu.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides