Una comissària dels Mossos admet davant el jutge que l’1-O la consigna era negociar

L'instructor ha reclamat informació sobre les vacances, permisos i baixes dels agents durant aquell dia
La comissària Manresa, al costat del major Josep Lluís Trapero
La comissària Manresa, al costat del major Josep Lluís Trapero

Una comissària dels Mossos d'Esquadra, Cristina Manresa, va admetre en seu judicial el passat 13 de juliol que els agents tenien el mandat de recórrer a la mediació i la negociació amb els centenars de persones que impedien l'accés dels cossos policials als punts de votació de l'1-O, revela El Mundo.

Segons la mateixa informació, es tracta de la primera vegada que un comandament de la policia catalana admet que aquesta era la consigna donada als agents, davant la insistència del jutge perquè expliqués el motiu pel qual no van impedir la consulta com els havia ordenat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), aixecant la gent asseguda a terra per obrir-se pas, per exemple.

El titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Sabadell, on ha declarat aquesta comissària, ha exigit als Mossos que li remetin un llistat dels efectius que no van treballar l'1-O al·legant permisos, vacances o baixes amb justificació. També ha sol·licitat un "llistat comparatiu" dels agents de servei i els que per alguna raó eren absents durant l'1-O o les darreres eleccions al Parlament.

Aquest jutge ha detectat indicis sobre concessions per part de la direcció dels Mossos d'autoritzacions no justificables a agents perquè no treballessin.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides