El govern espanyol envia 600 policies per la Diada i l’1-O

També manté la presència de 300 agents de la Guàrdia Civil fins al pròxim 15 d'octubre
Policies nacionals a Pineda de Mar
Policies nacionals a Pineda de Mar

El govern espanyol tornarà a enviar a Catalunya centenars d'agents de la policia de cara a les mobilitzacions previstes per aquesta tardor. Gairebé un any després del referèndum de l'1-O, el Ministeri de l'Interior ha iniciat aquesta setmana el trasllat de més de 600 antiavalots de la policia espanyola per la Diada i les commemoracions que se celebraran a l'octubre.

Tal com ha informat Efe, una desena de grups dels antidisturbis han començat a traslladar-se ja cap a Catalunya. La seva missió és la custòdia d'edificis públics i el suport als Mossos d'Esquadra en seguretat ciutadana. La totalitat dels agents arribarà al llarg d'aquesta setmana, tot i que ja n'hi ha d'instal·lats al quarter miliar del Bruc, a Barcelona, procedents de Galícia.

D'altra banda, la Guàrdia Civil mantindrà la presència d'agents a Catalunya fins al pròxim 15 d'octubre, segons s'ha fet públic al Butlletí Oficial del cos.

D'aquesta manera, els 300 agents del cos armat que estaven a punt de marxar, esperant ser enviats a altres punts de l'estat espanyol, han rebut l'ordre directa de mantenir-se a Catalunya "per les necessitats i exigències inherents a garantir la seguretat pública en aquest trimestre de l'any".

Fa just un any, el govern espanyol va enviar 4.000 agents extres de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya, dels quals una gran part es van allotjar en ferris al Port de Barcelona i Tarragona, amb l'objectiu d'evitar la celebració del referèndum de l'1-O, que el Tribunal Constitucional havia declarat il·legal.

 

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari