Torra no convenç ni la CUP ni l’ANC

Paluzie li retreu una manca d'idees i Riera, immobilisme
Elisenda Paluzie
Elisenda Paluzie

El president de la Generalitat, Quim Torra, no ha aconseguit enlluernar amb la seva conferència d'aquest dimarts dos dels actors més exigents del procés independentista, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), clau en les mobilitzacions, i la CUP, la formació política més partidària de la unilateralitat.

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha dit a 8TV que el discurs de Torra era "coherent" però mancat de noves idees i de concrecions sobre què farà el govern de la Generalitat. D'altra banda, s'ha mostrat convençuda que la via unilateral és "la més realista" i que la mobilització independentista durant la Diada serà un èxit.

Per la seva part, el diputat de la CUP Carles Riera ha destacat a Els Matins de TV3 que és "una contradicció" que Torra "demani a la població que es mobilitzi al carrer alhora que el govern efectiu no es mou ni un mil·límetre de la legalitat constitucional". "Quan diu que no acceptarà les condemnes, què vol dir? Obrirà les presons?", ha afegit el cupaire.

Riera, que lamenta no veure "ni un sol pas d'unilateralitat i desobediència", advoca per un trencament amb l'Estat espanyol que considera necessari. "Qui va fallar és el govern i els partits polítics que no varen voler assumir la situació", ha afirmat sobre la passada tardor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides