Torra només accepta l’absolució com a sentència

El president deixarà en mans del Parlament la resposta a una hipotètica sentència condemnatòria
Quim Torra
Quim Torra

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, crida al govern espanyol a negociar un referèndum sobre l'autodeterminació. Aquest és el camí que Torra ha desgranat en una conferència aquest vespre al Teatre Nacional de Catalunya sota el títol "El nostre moment".

Torra ha assegurat una vegada més que no acceptarà que els tribunals condemnin els líders independentistes i deixarà la resposta en mans del Parlament.

Assegura que la conferència "no és pas una protesta sinó que és una proposta" que recull tres grans consensos, que segons ell, són majoritaris a la Catalunya actual: "referèndum, antirepressió i republicanisme".

En un discurs consensuat amb el soci de govern, Esquerra Republicana, Carles Puigdemont i els altres polítics independentistes empresonats o a l'exili, s'ha referit també a tot el que ha passat des de l'1 d'octubre i ha fet una crida a una mobilització pels drets i llibertats fins a les sentències contra els líders independentistes processats.

Concretament, Torra proposa una marxa emparada també "en les grans lluites per la llibertat que tenim tots a la memòria com per exemple la de Martin Luther King pels drets civils" que "cada català ha de fer seva si vol acceptar-la". Una marxa "des de demà fins que s'emetin les sentències".

D'altra banda, també ha anunciat que en el debat de política general presentarà l'estat i el pla d'execució de totes les mesures socials suspeses pel Tribunal Constitucional per fer efectiu el seu contingut. És el cas entre altres de la llei d'habitatge i pobresa energètica. Un total de 14 lleis suspeses "que ens comprometem a fer efectives".

En l'acte hi han estat convidats tots els diputats. PP, Cs i els Comuns no hi han assistit, però Jaume Asens hi ha estat present en representació de l'Ajuntament de Barcelona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides