Aprovada la comissió d’investigació sobre l’espionatge dels Mossos

Això no obstant, l'acord no inclou les compareixences proposades pels grups promotors
Agents Policia Nacional interceptant documents dels Mossos
Agents Policia Nacional interceptant documents dels Mossos

La Mesa del Parlament ha rectificat i avui, en la seva primera reunió després de vacances, ha aprovat la creació de la comissió d'investigació sobre l'espionatge a periodistes i polítics que, presumptament, haurien fet els Mossos d'Esquadra.

Això no obstant, no s'inclou en l'aprovació les compareixences proposades pels grups promotors de la comissió (Cs, PSC-Units, CSQP i el subgrup del PPC).

La Mesa ho ha acordat després d'escoltar la Junta de Portaveus i estimar parcialment les peticions de reconsideració de Cs i el PSC-Units amb relació a l'acord inicial de la Mesa, de finals de juliol, en què rebutjaven investigar el tema.

La petició de crear la comissió va arrencar arran que la Policia Nacional interceptés el passat mes d'octubre, després de la celebració del referèndum, una furgoneta dels Mossos amb documentació que havia de ser destruïda i de l'anàlisi es dedueix que els Mossos podrien haver espiat a polítics i periodistes, entre ells el periodista Jaume Reixach, fundador i director del setmanari EL TRIANGLE.

També hi consten el periodista Antonio Fernández (exredactor en cap d'EL TRIANGLE i, actualment, corresponsal del diari El Confidencial a Barcelona), Vicky Álvarez (l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola), el diputat socialista José Zaragoza, la diputada Alicia Sánchez Camacho (PP), els comissaris de la Policia Nacional José Villarejo, Marcelino Martín Blas i Eugenio Pino, dos mossos del Sindicat de Policies de Catalunya, el detectiu Francisco Marco (Método 3) i l'exministre Jorge Fernández Díaz, entre molts d'altres.

 

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari