Lluís Pasqual culpa les xarxes de la seva caiguda del Teatre Lliure

El director teatral va dimitir ahir del càrrec després d'haver estat acusat de dèspota
Lluís Pasqual
Lluís Pasqual

Lluís Pasqual ha trencat el seu silenci per denunciar calúmnies a la xarxa amb les acusacions de maltractament psicològic. El director teatral reconeix que la polèmica generada per aquest afer ha estat determinant per a la seva dimissió, comunicada aquest dissabte per carta al patronat del Teatre Lliure. "A les xarxes s'ha decidit que m'ha de substituir amb urgència una dona jove", rebla.

En una entrevista a La Vanguardia, l'únic mitjà amb el qual ha volgut parlar, Pasqual assegura que "no va passar res extraordinari que jo pugui recordar" amb l'actriu que el va acusar de maltractament psicològic en un assaig, però que "un missatge de qualsevol, mal gestionat, pot fer molt mal". "Les xarxes socials poden destruir qualsevol reputació", afirma.

L'actriu Andrea Ros va afirmar a Facebook que "Pasqual m'ha cridat, m'ha ridiculitzat, m'ha posat en evidència i li he vist fer-ho impunement perquè 'és un geni' i els genis criden i tracten malament a la gent". Es referia a un incident en els assajos d'El rei Lear fa quatre anys.

El director admet que part del seu equip ha assumit aquest missatge i que per això se'n va: "La realitat és que hi ha una divisió d'opinions a l'equip humà del teatre. I no puc ser jove ni dona ni treballar amb un equip que no estigui plenament compromès amb mi en un projecte. No sé treballar sense aquesta complicitat".

Pasqual anuncia que no dirigirà les dues obres que tenia programades aquesta temporada. Se'n faran càrrec les seves col·laboradores.

La renúncia de Lluís Pasqual ha obert una crisi pel seu relleu en ple inici de la temporada teatral. El patronat del Teatre Lliure abordarà el 14 de setembre la renovació de la direcció, després de la dimissió per sorpresa de Pasqual, a qui li quedaven dos anys de contracte.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides