Informacions d’odi

Diuen que a l’amor i a la guerra tot s’hi val. Hi ha entrenadors que apliquen aquesta idea a l’actitud dels seus equips. El que els importa no és participar sinó guanyar. I la victòria justifica qualsevol trampa, murrieria o irregularitat. Simular faltes o trencar-li la cama al millor dels futbolistes rivals. Des de fa poc, als camps de futbol s’ha instal·lat el sistema anomenat VAR mitjançant el qual les càmeres detecten si les faltes són simulades i les agressions involuntàries. Cal descobrir quin sistema es pot aplicar a la informació perquè no sigui distorsionada o falsejada per part d’aquells que no volen comunicar sinó guanyar guerres particulars.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va fer unes declaracions a l’Agència Catalana de Notícies en les quals deia que l’ambient polític amb què s’arribi a la celebració del judici de l’1 d’octubre pot condicionar la sentència judicial. Iceta demanava els partits independentistes que reflexionessin “si volen arribar al judici en un context d’hostilitats i ruptura o en un de recerca de solucions” i afegia “l’ambient sí que depèn dels polítics, però les decisions les pren el jutge”. Un dels digitals de referència dels independentistes titulava així la notícia: “Iceta amenaça els presos polítics”. Iceta no havia amenaçat ningú però al cap d’una estona el president de la Generalitat, Quim Torra, ja replicava: “Les amenaces són intolerables i confirmen la farsa d’aquest judici injust i indecent”.

Un home havia colpejat dies enrere una dona al Parc de la Ciutadella. Primer es va creure que era perquè arrencava bandes grogues lligades a les reixes del recinte i els mitjans no o anti-independentistes es van abonar a aquesta idea. Després es va constatar que l’agressor va actuar després de recriminar la dona, no que arranqués les bandes grogues, sinó que les deixés tirades pel terra. Les rectificacions per part dels mitjans esmentats van ser escasses o inexistents.

Hi ha un portal d’Internet (maldita.es/malditobulo) que va desmentint notícies falses al qual la informació política catalana aporta molt material. Massa. Cal fer tot el que estigui a les nostres mans per combatre les “informacions d’odi”. No tot s'hi val. No estem en guerra, encara que alguns sembla que ho voldrien.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Deixa un comentari

Notícies més llegides