Alex Salmond deixa el Partit Nacional Escocès per denúncies d’assetjament sexual

L'exministre principal d'Escòcia nega les acusacions i assegura que tornarà quan s'aclareixin els fets
Alex Salmond i Quim Torra
Alex Salmond i Quim Torra

L'exministre principal d'Escòcia, Alex Salmond, ha dimitit aquest dimecres com a membre del Partit Nacional Escocès (SNP) per dues denúncies d'assetjament sexual. Salmond deixa el seu partit, on ha militat durant 45 anys, per unes acusacions que ha qualificat de "ridícules".

L'exmandatari escocès ha dit que ha deixat el seu partit per poder defensar-se de les acusacions i no dividir la formació independentista escocesa entre els qui demanaven la seva suspensió i els que no.

En aquest sentit, Salmond ha afirmat que "sembla obvi que Nicola (Sturgeon, líder del SNP) se sent pressionada per altres partits polítics per suspendre la meva afiliació i he presentat la meva renúncia per eliminar aquesta línia d'atac de l'oposició".

Alex Salmond també ha assegurat que quan s'aclareixin els fets pensa tornar a militar en el partit del qual ha estat membre durant més de 40 anys.

La setmana passada es va fer públic que l'exministre principal d'Escòcia ha estat acusat per dues de les seves empleades d'haver-les atacat sexualment en el 2013, en la seva residència oficial quan encara era el cap del govern escocès.

L'actual ministra principal d'Escòcia i líder del SNP, Nicola Sturgeon, ha afirmat que "les queixes han de ser investigades sense por i sense favoritismes, amb independència de l'antiguitat de la persona involucrada", afegint que "sento una enorme tristesa per tota la situació perquè Alex ha estat el meu amic i el meu mentor durant gairebé 30 anys".

Alex Salmond va obrir també una pàgina de 'crowdfunding' per pagar les despeses judicials, i en poc més de quatre hores ja havia recol·lectat més de 60.000 euros.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides