Francesc-Marc Álvaro, contra el relat del procés

L'opinador sobiranista nega que sorgís un mandat aprofitable de l'1-O i critica la cerca de moments que planteja Torra
Francesc-Marc Álvaro
Francesc-Marc Álvaro

Francesc-Marc Álvaro, un dels principals columnistes sobiranistes de Catalunya, ha rebutjat pilars principals del relat del processisme en una entrevista concedida a Vilaweb.

Sobre l'1-O, troba que "hem de ser realistes i admetre que d'aquell gran esforç no en va sorgir un mandat polític clar que es pogués aprofitar. En va sorgir una altra cosa. Un estat d'opinió, un element de cohesió molt fort… però no un mandat clar, perquè el referèndum no era reconegut per tercers ni es va poder organitzar de manera normal".

Álvaro, que afegeix que "tenim pendent de fer un referèndum que es reconegui de manera clara internacionalment", diu que va a trobar a faltar "una relectura més realista i clara davant el públic sobre la veritable fortalesa del moviment", "la veritable correlació de forces" i "els veritables suports internacionals".

Així mateix, el columnista La Vanguardia i Nació Digital es mostra crític amb el plantejament del president de la Generalitat, Quim Torra, el qual advoca per cercar "moments". 

"Aquesta idea del moment curiosament es diu sense fer referència a què ha canviat d'ençà dels fets d'octubre. De cop i volta sortirà bé perquè hi ha més gent favorable a la independència? O perquè hi ha més suport? O perquè s'han canviat les línies d'actuació? O perquè hem aconseguit coses aquests mesos que no teníem a l'octubre? Tot això no s'explica. Per tant, la teoria del nou momentum és en el fons un pal·liatiu, és un pegat. Davant la incertesa, determinats sectors com ara Puigdemont, Torra i Junts per Catalunya tendeixen a dir això del moment", expressa.

Pel que fa al Consell de la República i l’expressió “fer República”, assenyala: “Aquí no hi ha cap república. No hi ha cap embrió de república. Això és un eslògan, una aspiració, una idea que veiem bé, però no existeix la república”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides