La Fiscalia investiga els Mossos per les identificacions de persones que treuen llaços

Demana informació, també a l'alcalde de l'Ametlla de Mar, sobre actuacions dels dies 17 i 24 d'agost
Llaços grocs a la Ribera d'Ebre
Llaços grocs a la Ribera d'Ebre

La Fiscalia Superior de Catalunya ha sol·licitat al comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Miquel Esquius, un informe sobre les actuacions i diligències d'aquest cos policial relacionades amb les identificacions de persones que han retirat llaços grocs d'espais públics en diverses localitats de les comarques de Tarragona.

La Fiscalia vol que els Mossos facilitin les identitats dels agents que van efectuar les identificacions de 14 persones, una de les quals un agent de la Guàrdia Civil, el 17 d'agost. També demana informació a l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, sobre els fets el dia 24, quan la policia local d'aquesta localitat va identificar vuit persones més, entre les quals el columnista d'El Mundo Arcadi Espada, les quals havien pintat de vermell un llaç groc a una rotonda.

L'obertura de diligències té el seu origen en una denúncia d'Impulso Ciudadano. Aquesta associació assenyala que els agents dels Mossos i de la policia local de l'Ametlla de Mar han perseguit les persones que retiren llaços grocs a instàncies dels seus superiors de manera arbitrària, sense fonament legal i discriminant per motiu ideològic.

La Generalitat de Catalunya, esgrimint la llei de seguretat ciutadana, va informar que la retirada de llaços podia comportar una multa de fins a 30.000 euros per "danys al domini públic". Ara, la Fiscalia sol·licita al comissari Esquius que especifiqui, en un termini de 15 dies, els criteris d'actuació dels agents.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides