Mas suggereix al sobiranisme que s’uneixi a Barcelona

L'expresident assenyala Cs com “els grans fracturadors”
Artur Mas
Artur Mas

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha vaticinat que Ada Colau o Manuel Valls governaran Barcelona si el sobiranisme no concorre plegat a les eleccions municipals del 2019. En una entrevista concedida a Catalunya Ràdio, ha suggerit al sobiranisme que si pretén dirigir la capital catalana, cal que uneixi esforços per a aconseguir-ho. ERC ha rebutjat fins ara concórrer en una llista unitària sobiranista, una fórmula promoguda pel filòsof Jordi Graupera i l'ANC.

Quant a la Crida Nacional per la República, Mas diu que n'ha de parlar amb el també expresident i impulsor d'aquesta iniciativa, Carles Puigdemont, i que tindrà sentit en la mesura que pugui unir l'acció sobiranista. En cas que no pugui, Mas creu que hauria de ser un "moviment social".

Per a ell no hi ha fractura social a Catalunya, només divisió, i culpa Ciutadans. Considera el partit d'Albert Rivera i Inés Arrimadas "els grans fracturadors", i afegeix que "van néixer per a això".

Mas troba que "la fractura del procés és alta", però que vista "amb perspectiva, ha valgut la pena". "Hi ha hagut conseqüències però quin altre camí hi havia a Catalunya?", ha plantejat.

Per a l'expresident de Convergència i el PDECat la política espanyola no està "ni mentalment preparada" per "fer una oferta en positiu a la societat catalana".

"Sense reconeixement internacional no hi ha estat català. Ens sobren raons però ens falten algunes forces com les aliances internacionals”, ha dit sobre la internacionalització que desitjava l'independentisme.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides