De quin hospital han demanat que retirin els crucifixos que hi ha a les habitacions?

Hospital Sant Joan de Déu, a Manresa
Hospital Sant Joan de Déu, a Manresa

De l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Totes les habitacions de la zona antiga de l’hospital tenen crucifixos de ferro clavats a la paret, per la qual cosa no poden ser retirats pels pacients que no són cristians. A la part nova de l’hospital les habitacions estan lliures de símbols religiosos. Usuaris del centre sanitari van demanar, el mes de juliol, que es retirin els crucifixos i que se’ls proporcioni un llistat dels noms de les persones que van prendre la decisió de posar-los o de mantenir-los tal i com estan ara.

El director general de l’hospital, Manel Jovells, va contestar per carta a un dels denunciants,  David Ribera, el passat 14 d’agost negant-se a retirar els crucifixos adduint que “formen part de la història i de la identitat d’aquesta institució”. L’hospital Sant Joan de Déu de Manresa és propietat de la Fundació Althaia, que està regida per un patronat del qual en formen part l’Ajuntament de Manresa, l’Ordre Hospitalària Sant Joan de Déu i la Mutua Manresana i forma part del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública (SISCAT).

Després de rebre la carta, David Ribera ha insistit en la seva reclamació i ha demanat al director general de l’hospital “si una persona mitjançant el sistema sanitari integral d’utilització pública és ingressada a la zona antiga de l’hospital sant Joan de Déu de Manresa, on totes les habitacions tenen un crucifix de ferro clavat a la paret, quina alternativa li ofereix perquè aquest símbol de la religió catòlica no atempti contra la seva llibertat de consciència ni vulneri l’aconfessionalitat de l’Estat en aquest servei públic”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides