Puigdemont mai no suspendrà la declaració d’independència del 27-O

L’expresident demana a Pedro Sànchez que obri un debat sobre el dret a l'autodeterminació
Carles Puigdemont, ex-president de la Generalitat
Carles Puigdemont, ex-president de la Generalitat

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha participat en el fòrum internacional Beyond Borders que es fa a Edimburg, Escòcia, en un col·loqui titulat Where Now For Catalonia and Europe, en el primer viatge que fa fora de Bèlgica des de la retirada de l'euroordre que pesava sobre ell.

Durant el debat, Carles Puigdemont ha assegurat que “mai no suspendré la declaració d'independència del 27-O” i ha reiterat que el conflicte a Catalunya només es pot solucionar amb la via del diàleg.

L’expresident ha dit que Pedro Sànchez “ha de posar alguna cosa clara sobre la taula per permetre una discussió política en qüestions bàsiques com el dret a l'autodeterminació. Estic convençut que el govern i la societat catalanes participaran de manera clara en aquesta oportunitat. És la nostra prioritat."

Durant la seva intervenció, Puigdemont ha criticat que la Fundació Francisco Franco sigui legal a Espanya i rebi diners públics, així com el Valle de los Caídos,mentre que "demanar un referèndum d'autodeterminació és il·legal". "És una vergonya per a la Unió Europea tenir presos polítics al seu territori", ha indicat i ha subratllat que la majoria dels conflictes mundials posteriors a la Segona Guerra Mundial tenen el seu origen en la negació del dret d'autodeterminació.

El fòrum Beyond Borders és un esdeveniment cultural i polític centrat en l’intercanvi i el diàleg entre nacions, pobles i cultures. Enguany hi participen acadèmics i diplomàtics reconeguts, especialment europeus i nord-americans, especialitzats en els àmbits de la negociació internacional, la mediació, els refugiats i l’autodeterminació. La inscripció pels dos dies de la trobada és de 49 euros. Al programa del fòrum no hi consta Carles Puigdemont com a ponent del col·loqui en què ha participat sinó el president de la Generalitat, Quim Torra.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides