Per la CUP, convocar eleccions seria “un acte de covardia”

El diputat Carles Riera diu que abans de parlar dels pressupostos cal que el govern expliqui com farà efectiva la independència
Carles Riera, al debat investidura de Quim Torra
Carles Riera, al debat investidura de Quim Torra

La CUP està en contra de la convocatòria d’eleccions avançades, tal i com contempla el president de la Generalitat, Quim Torra, si no aconsegueix que s’aprovin els nous pressupostos al Parlament. Així ho ha manifestat el diputat d’aquesta formació Carles Riera en una entrevista a l’Agència Catalana de Notícies.  "Ara com ara el que hem de fer és que aquesta legislatura sigui efectiva i convocar eleccions és un acte de covardia. És eludir el compromís i la responsabilitat, és ajornar i traspassar la patata calenta a un altre. Què és això de convocar eleccions en una legislatura que ha de ser efectiva per ella mateixa? Venim de l’1 d’octubre, de la victòria independentista del 21 de desembre. Què més vol? Hem tornat al ‘masisme’ una altra vegada?", ha dit Riera.

El diputat cupaire considera que la seva formació va ser enganyada perquè aprovés els anteriors pressupostos ja que se’ls va dir que eren imprescindibles per celebrar el referèndum de l’1 d’octubre, la qual cosa es va demostrar que no era veritat. “Que no ens vulguin tornar a enredar. Aquest xantatge de ‘o ens doneu suport al pressupost o no podem tirar endavant la independència’ és mentida”, ha afirmat.

Per Riera, només hi ha dues possibilitats que la CUP aprovi els pressupostos de l’any vinent: que es debatin després que s’hagi trencat amb Espanya o que siguin uns pressupostos de ruptura i desobediència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.