El PP no podrà vetar els pressupostos generals al Senat

Podemos i PSOE arriben a un acord per desbloquejar l'aprovació dels comptes estatals malgrat l'oposició del PP
Reunió plenària del Senat
Reunió plenària del Senat

PSOE i Podemos han arribat a un acord perquè es retiri al Senat la potestat que té actualment de vetar el sostre de despesa dels pressupostos generals de l’Estat. Aquest acord obre la possibilitat que les forces que donen suport al Govern de Pedro Sánchez donin llum verda a uns pressupostos amb major inversió pública i arriba després de converses directes entre els líders del PSOE i Podemos, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. El PP, malgrat tenir majoria absoluta al Senat, no podria vetar-los.

Si el govern aconsegueix que s’aprovin uns nous pressupostos podrà fer realitat la seva aspiració de no haver d’avançar les eleccions generals. Necessita, però, més suports, perquè de moment només compta amb els de Podemos i el Partit Nacionalista Basc. ERC i PDeCat s’havien negat fins ara a avalar uns nous pressupostos amb l’argument que el PP els vetaria al Senat. Aquest argument, però, deixarà de ser vàlid si es confirma l’acord perquè la Cambra Alta no pugui vetar-los.

En un comunicat emès per Podemos s’afirma que si s’aprova la iniciativa pactada amb els socialistes “es tanca la porta a la possibilitat que el PSOE arribi a acords amb el PP i reforça la governabilitat progressista”.

(Visited 33 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari